a

Због већег броја притужби лица лишених слободе на третман у Казнено-поправном заводу Сремска Митровица Стручна служба Заштитника грађана ће  у петак 16. марта 2012. године обавити једнодневну посету по питању тих притужби.

 

Мониторинг тим Заштитника грађана је 05. децембра 2011. године реализовао ненајављену контролну посету Казнено поправном заводу Забела у Пожаревцу, након претходно обављене редовне посете у мају ове године. Посебна пажња била је посвећена утврђивању основаности навода о појави тортуре и других сурових, нељудских и понижавајућих казни или поступака у павиљону VII.

b_280_0_16777215_00_images_stories_milos_banja_koviljaca.jpg

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић обавио је данас контролну посету Центру за азил у Бањи Ковиљачи, као и Полицијској станици Лозница,  одељењу у Бањи Ковиљачи, где је са полицијским службеницима разговарао о повећању броја миграната у овом месту и незадовољству које тим поводом изражавају грађани.

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић обавио је 7. новембра 2010. године контролну посету Окружном затвору у Суботици. Током посете Милош Јанковић је обишао Завод и разговарао са управником, осуђеним и притвореним лицима.

 

Страна 13 од 13

DSC00701

DSC00712

Стандарди људских права и поступање према особама са менталним тешкоћама

standardi ljudskih prava